Achter ieder traan van verdiet,
 schuilt een glimlach van herinneringen.


Hoe gaan we te werk

Eerste contact

We bekijken bij het eerste contact waar, wanneer en aanvangsuur van de uitvaart en of er in de poule fotografen van ILM, iemand beschikbaar is. We kijken ook naar uw wensen. Wie de begrafenisondernemer is, enz.  Dit kan telefonisch of via mail gebeuren. Zodra we alle info hebben dan is de volgende stap de uitvaart zelf.

Laatste groet

De laatste groet kan op 2 manieren gebeuren. De eerst manier is dat  we de overledene alleen gaan fotograferen. Hiervoor nemen we contact met de begrafenisondernemer en  nemen we een aantal foto's van de ruimte, details  zoals bloemen, foto's, rouwregister, ...

Er is ook een mogelijkheid om foto's te nemen als de familie aanwezig is. Hier ook proberen we zo discreet mogelijk te werken.

Uitvaartdienst

Voor de uitvaart begint vragen we u of er nog bepaalde wensen zijn.  Zodra we deze kennen, starten we met fotograferen. We trachten zo discreet mogelijk te werken. Maar het is wel aan te raden om in het begin van de mis even te melden dat er gefotografeerd word. Omdat we met professioneel materiaal werken, hebben we op 99% van de plaatsen geen flits nodig.   Wat fotograferen we.  De kist of urne, de bloemen, tekeningen van kinderen,  de sprekers, en nog veel meer. Het is niet de bedoeling om alle tranen te nemen maar die zullen erbij zijn. Nee, we zoeken ook naar warme en hoopvolle beelden. Een knuffel, een omhelsing, een hand op een schouder,...  Ons missie is om uw oog te zijn buiten het cocon van verdriet.  Eenmaal de dienst voorbij is, zullen we onopvallend vertrekken zodat u  de tijd  aan vrienden en familie kunt besteden.

Begraafplaats

Ook op de begraaf bestaan er verschillende mogelijkheden om foto's te nemen. Hiervoor bekijken we snel met de begrafenisondernemer wat er juist gaat gebeuren.  

Koffietafel

Tijdens de koffietafel nemen we ook een aantal foto's. Deze komen enkel op de slideshow Het kan zijn dat het eerste hallf uur  geen foto's worden genomen.  De aanwezige mensen willen graag even gewoon worden dat de fotograaf aanwezig is.  We trachten foto's te nemen van alle aanwezigen. Soms gebeurd er ook dat we familiefoto's nemen opvraag van de mensen. Hiervoor kan het wel zijn dat we de opzet flitser voor gebruiken.  

Bewerking, Album en Slideshow

Na de uitvaartreportage beginnen we vrij snel aan de bewerking van de foto's. De keuze van de uitvaartfoto's bepalen wij.  Deze zijn in kleur of zwart wit. In de album komen niet alle foto's.  Dit zou te druk worden en de album moet ook een tool zijn van rust zijn. Daarom dat we een slideshow maken met alle foto's op een achtergrond muziek. 

Levering

We houden graag van een persoonlijke aanpak, daarom is het voor ons ook belangrijk dat de album persoonlijk worden geleverd. We bekijken dan samen de album.

>