"Rouwen is niet loslaten, maar anders leren vasthouden."


Rouwbegeleiding - Samen Helpen bij Verlies en Verdriet

Verlies kan overweldigend zijn. Iedereen rouwt op zijn eigen manier, en soms is het fijn om daar niet alleen in te staan. Bij ons vind je steun, begrip en begeleiding op jouw eigen pad van rouw.

Wat is Rouwbegeleiding?

Rouwbegeleiding helpt mensen om te gaan met verlies. Of het nu gaat om het verlies van een dierbare, een relatie, een baan of een andere ingrijpende verandering, rouw kent vele vormen. Onze ervaren begeleiders ondersteunen je in elke fase van het rouwproces. Wij bieden ruimte voor je emoties en helpen je om betekenis te vinden in je verlies.

Voor Wie is Rouwbegeleiding?

Rouwbegeleiding is er voor iedereen die:

  • Een dierbare heeft verloren en moeite heeft om hiermee om te gaan.
  • Het lastig vindt om emoties te verwerken of te uiten.
  • Ervaart dat de omgeving niet begrijpt wat je doormaakt.
  • Langdurig verdriet ervaart dat niet vanzelf minder wordt.
  • Vragen heeft over hoe verder te gaan na verlies.

Onze Aanpak

Elke persoon is anders, en ook elk rouwproces is uniek. Wij bieden verschillende vormen van begeleiding, zodat jij kan kiezen wat bij je past:

  • Individuele Begeleiding: Persoonlijke gesprekken waarin je ruimte krijgt om je verhaal te delen en we samen werken aan jouw herstel.
  • Familiesessies: Delen met familie kan troostend zijn. Je bent niet alleen in je ervaring.
  • Online of Thuis Begeleiding: Voor wie het fijn vindt om in zijn eigen omgeving begeleiding te ontvangen.
  • Workshops en Cursussen: Leer om te gaan met verlies door middel van creatieve expressie, schrijven of mindfulness.

Verhalen van Anderen

"Na het verlies van mijn vader voelde het alsof onze familie uit elkaar viel. We wisten niet hoe we met elkaars verdriet om moesten gaan. Dankzij de gezinsbegeleiding hebben we leren praten over ons verdriet, zonder elkaar pijn te doen. We hebben elkaar beter leren begrijpen en zijn als familie dichter naar elkaar toe gegroeid."

Sophie, 36

"Onze zoon, Tim, had het heel moeilijk na het overlijden van zijn opa. Hij kon niet goed omgaan met zijn verdriet en sloot zich af. Via de rouwbegeleiding van In Loving Memory heeft hij stap voor stap geleerd om zijn gevoelens te uiten. We zagen hem weer opleven en hij durft nu weer te praten over zijn opa, zonder alleen maar verdriet te voelen. Het heeft ons als ouders enorm gerustgesteld dat hij de steun kreeg die hij nodig had."

Pieter en Marjan, ouders van Tim (12)

Meest gestelde vragen: 

Wat is rouwbegeleiding precies?

Rouwbegeleiding biedt ondersteuning aan mensen die te maken hebben met verlies. Het helpt je om emoties te verwerken en manieren te vinden om om te gaan met het verdriet, zodat je stap voor stap weer vooruit kunt kijken. Dit kan in de vorm van persoonlijke gesprekken, groepssessies of creatieve workshops.

Rouwbegeleiding biedt ondersteuning aan mensen die te maken hebben met verlies. Het helpt je om emoties te verwerken en manieren te vinden om om te gaan met het verdriet, zodat je stap voor stap weer vooruit kunt kijken. Dit kan in de vorm van persoonlijke gesprekken, groepssessies of creatieve workshops.

Is rouwbegeleiding alleen voor het verlies van een dierbare?

Nee, rouwbegeleiding kan ook helpen bij andere vormen van verlies, zoals een echtscheiding, het verlies van een baan, een miskraam, of het verliezen van gezondheid door ziekte. Elk verlies is persoonlijk en verdient aandacht.

Hoe lang duurt een rouwproces en hoe lang duurt rouwbegeleiding?

Rouw is een persoonlijk proces en de duur verschilt van persoon tot persoon. Sommigen vinden na enkele gesprekken steun, terwijl anderen langere tijd begeleiding nodig hebben. Er is geen vaste tijdslimiet voor rouwbegeleiding; het traject wordt afgestemd op jouw behoeften.

Kan ik mijn kind aanmelden voor rouwbegeleiding?

Ja, we bieden speciale begeleiding voor kinderen en jongeren. Rouw kan voor kinderen anders zijn dan voor volwassenen. We bieden een veilige omgeving waarin ze hun gevoelens kunnen uiten en we werken met speelse en creatieve methodes die aansluiten bij hun belevingswereld.

Hoe weet ik of rouwbegeleiding iets voor mij is?

Als je merkt dat het moeilijk is om je verlies een plek te geven, of als je het gevoel hebt dat je vastzit in je verdriet, kan rouwbegeleiding helpen. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek om te kijken of het bij je past.

Wat kost rouwbegeleiding?

De kosten variëren afhankelijk van de vorm van begeleiding. Individuele sessies, groepssessies en workshops hebben verschillende tarieven. Voor specifieke informatie kun je contact met ons opnemen. 

Hoe helpt rouwbegeleiding in combinatie met werk?

Bij werkgerelateerde rouw, bijvoorbeeld na het verlies van een collega, of wanneer de impact van rouw je werk beïnvloedt, kan bedrijfscoaching gecombineerd worden met persoonlijke begeleiding. Dit helpt je om met je emoties om te gaan terwijl je ook weer langzaam integreert in het werkproces. We werken daarbij samen met werkgevers om een passend plan op te stellen.

Heb ik een doorverwijzing nodig van een huisarts?

Nee, je kunt direct bij ons terecht zonder verwijzing. Als je twijfelt, kun je altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om te kijken of rouwbegeleiding iets voor je is.

Zijn de sessies individueel of in een familie?

We bieden zowel individuele alsfamiliesessies aan. Individuele sessies zijn meer gericht op persoonlijke gesprekken, terwijl familiesessies je de kans geven om ervaringen te delen met familie. Beide vormen kunnen veel steun bieden, afhankelijk van wat je prettig vindt.

Wat gebeurt er tijdens een kennismakingsgesprek?

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jouw situatie en hoe we je kunnen helpen. Je krijgt de ruimte om je verhaal te delen en wij leggen uit welke begeleiding het beste bij je past. Het gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Contact

Voel je welkom om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We luisteren graag naar jouw verhaal en kijken samen wat we voor je kunnen betekenen.

0 of 350
>